Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Η.Π.Α. : Πώς και γιατί αποκρύπτουν πληροφορίες.

O Ομπάμα διώκει πληροφοριοδότες για την συνεργασία τους με τα μέσα ενημέρωσης και όχι με ξένες κυβερνήσεις - συνέντευξη Assange σε RT


©
ο Assange ιδρυτής του WikiLeaks σε μια συνέντευξη με τον Afshin Rattansi του RT στο Λονδίνο 


«Ο Ομπάμα έχει ασκήσει δίωξη για κατασκοπεία σε περισσότερους πληροφοριοδότες από ότι όλοι οι προηγούμενοι πρόεδροι μαζί – περισσότερο από το διπλάσιο σε μέγεθος.»

«Φυσικά ο Ομπάμα υποστηρίζει ότι αυτό είναι κατασκοπεία, αλλά δίχως να υπάρχει κάποιος ισχυρισμός πως αυτοί οι άνθρωποι δίνουν τα μυστικά τους σε κάποια ξένη κυβέρνηση ή εργάζονται για κάποια άλλη κυβέρνηση. Οι ισχυρισμοί είναι ότι εργάζονται με τα μέσα ενημέρωσης.»

ο Ομπάμα λέει πως αυτός συμβούλευσε τον Snowden να ζητήσει άσυλο στην Ρωσσία  https://twitter.com/RT_com/status/638125712180912128/photo/1?ref_src=twsrc%5Etf

Αλλά η λογοκρισία των μέσων ενημέρωσης , δεν είναι κάτι που εκπλήσσει τον ιδρυτή του WikiLeaks , όσο τον εκπλήσσει το μέγεθος της ακαδημαϊκής λογοκρισίας εντός των Η.Π.Α. και του Ηνωμένου Βασίλειου.

«Δεν μιλάμε για επιστήμες ή ιατρική όπου υπάρχουν 30000 αναφορές σε υλικό στο WikiLeaks. Δεν είναι καν στα δικαστήρια… – όπως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, τα Διεθνή Δικαστήρια, ακόμα και τα εγχώρια δικαστήρια του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν αυτό το υλικό. Εκεί που υπάρχει η λογοκρισία είναι στην σφαίρα της διπλωματίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.»

Ο Assange εντοπιζει ένα συγκλονιστικό ποσοστό λογοκρισίας στις εξωτερικές σχέσεις και στην ακαδημαϊκή δημοσιογραφία που δημοσιεύεται εντός των Η.Π.Α. και ίσως εντός της Μεγάλης Βρετανίας. Υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχει μια πολιτική που δεν αποδέχεται οτιδήποτε προέρχεται από το WikiLeaks σε μερικά από τις μεγαλύτερα και υψηλού κύρους επιστημονικά περιοδικά.

Ο Assange ονομάζει την Αμερική μια αυτοκρατορία αλλά όχι με την κλασσική έννοια του όρου όπως την Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Την χαρακτηρίζει περισσότερο ως μια αυτοκρατορία εμπορίου και επισημαίνει το γεγονός ότι χρησιμοποιεί τις στρατιωτικές τις βάσεις , τις πρεσβείες τις , καθώς και την παρουσία της σε οργανισμούς όπως τα Ηνωμένα Έθνη και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , προκειμένου να εξασφαλίσει επωφελείς συμφωνίες για τις μεγαλύτερες αμερικάνικες εταιρίες. 

Οι Η.Π.Α υπόσχονται 68 εκ. επενδύσεις του ΝΑΤΟ σε στρατιωτικές βάσεις στην Εσθονία
https://twitter.com/RT_com/status/630040924500946944/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw

«Υπάρχει μια διηπειρωτική επέκταση των Η.Π.Α. αρπάζοντας άλλα εδάφη όπως τη Χαβάη , το Πουέρτο Ρίκο , την Αλάσκα. Αλλά η κυρίαρχη μορφή που έχει η αυτοκρατορία των Η.Π.Α. είναι οι περισσότερες από 1400 στρατιωτικές βάσεις σε περισσότερες από 120 χώρες σε κάθε γωνιά του κόσμου. Κανένα άλλο κράτος στον κόσμο δεν βρίσκεται καν κοντά σε αυτό τον αριθμό.» 



«Παρά το γεγονός ότι έγινε μια μεγάλη συμφωνία για να προστατευτούν τα ‘συμφέροντα των Αμερικανών’ , δεν είναι τα συμφέροντα του μέσου Αμερικάνου αυτά που προστατεύονται και προωθούνται, αλλά εταιρίες που βρίσκονται πολύ κοντά στην κυβέρνηση και των οποίων τα συμφέροντα αντανακλώνται στις πράξεις των πρεσβευτών των Η.Π.Α. σε όλο τον κόσμο.»


Πηγή : Russia Today




Δεν υπάρχουν σχόλια: