Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ο πόλεμος σήμερα έχει όνομα : "TTIP"

Ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο (με ελληνικούς υπότιτλους ) για το πως οι πολίτες όλων των χωρών του κόσμου είναι τα θύματα ενός - φανερού - πια οικονομικού πολέμου. 




Πώς ο ρόλος των κρατών έγκειται τελικά στο να συναινούν στην προδοσία του αφανισμού , να συναινούν στο να μην κυβερνούν , να συναινούν στο έγκλημα εις βάρος των πολιτών τους.

Στο 6:40 του βίντεο ντοκουμέντο , αναφέρεται μία από τις πιο σπουδαίες πτυχές του TTIP με την ονομασία Investor-State Dispute Settlement (ISDS) (και όχι International State Dispute Settlemet , όπως λανθασμένα αναγράφεται) που αφορά την διευθέτηση διενέξεων μεταξύ ιδιωτών επενδυτών και του κράτους. Πιο συγκεκριμένα διασφαλίζεται η δικαιοδοσία του επενδυτή να αξιώσει αποζημίωση εναντίων των κρατών σε οποιαδήποτε περίπτωση απώλειας των επενδύσεων του.
Τα επενδυτικά δικαιώματα που προστατεύονται για όλες τις συμφωνίες εταιριών των Η.Π.Α. είναι τα εξής:
1. Ελευθερία από διακρίσεις 
2. Προστασία έναντι σε μη αντισταθμιζόμενη απαλλοτρίωση ακινήτου (τη διαβεβαίωση ότι η ιδιότητα των επενδυτών δεν θα πρέπει να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση χωρίς την καταβολή δίκαιης αποζημίωσης).
3.Προστασία κατά της αρνησιδικίας.
4.Δικαίωμα στην μεταφορά κεφαλαίων.


Το WikiLeaks προσφέρει αμοιβή 100.000 ευρώ για το αρχείο της συμφωνίας του Διατλαντικού Εμπορίου και των Επενδυτικών εταιρικών σχέσεων "TTIP".




Άλλες αναφορές στο διαδίκτυο για το TTIP :
TTIP ή όταν χάνεται η κυριαρχία ενός κράτους
TTIP: Ένας λύκος με προβιά προβάτου
Τι είναι ΤΤΙΡ; Και έξι λόγοι για τους οποίους η απάντηση πρέπει να σας τρομάξει....
ΤΤΙΡ: Πρόσβαση στην αγορά των ΗΠΑ, προστασία των προτύπων της ΕΕ και νέος μηχανισμός επίλυσης διαφορών




Δεν υπάρχουν σχόλια: